Хочу на яхту! Як організувати Ваш перший яхт-тур?

Чому саме яхта? По-перше – це красиво. Велика і білосніжна, така недосяжна і казкова. По-друге – це море. Дихаюче, вільне і безмежне. Це пляжі не з кукурудзою і пахлавою, а справжні, незаймані, і досить часто зовсім безлюдні. І найголовніше – це любов з першого погляду.

З чого почати організацію яхт-туру?

1

Вибір місця і планування маршруту

Найбільш популярні напрямки для яхтингу – це Греція, Хорватія, Італія, Туреччина, райони Мадейри, Тенеріфе. При виборі країни краще орієнтуватися на кількість островів: чим їх більше, тим цікавіше і різноманітніше маршрут. Також потрібно враховувати візові особливості, зручність перельоту (наявність прямого рейсу або чартеру за доступними цінами), близькість розташування аеропорту до марини, погоду в обраний період відпустки). Якщо бажаєте відпочити на яхті взимку, то потрібно вирушати в теплі краї -Мальдіви, Сейшели, Кариби.

Вибір періоду для подорожі

При виборі періоду, звичайно ж, перший критерій – це погода, щоб море було теплим, а температура повітря – комфортна. На скільки днів відправиться в таку подорож? Чартер на тиждень традиційно триває з суботи по суботу. Якщо ж ви бажаєте почати подорож в інший день, не в «горячий» сезон – це можливо, але потрібно зробити спеціальний запит в ваше агентство для пошуку такої яхти.

2

3

Вибір яхти

Найбільш поширені три види – парусно-моторні яхти, катамарани і моторні яхти. Традиційно, це яхта на 3-4 каюти, компактний салон (загальна “вітальня” з кухнею), і палуба-кокпіт з столиком і диванами, ідеальна для 6-8 людей. Катамаран від яхти, в першу чергу, відрізняється розміром. По суті, це дві яхти, між якими є просторе місце для відпочинку: з повноцінною кухнею, м’якими куточками, гамаками над водою. Ідеально для великих компаній, тусовок – або навпаки, для більш комфортного сімейного проведення часу.

Моторні яхти – це преміальний і дорогий вид відпочинку. Тут немає вітрил, проте часто є джакузі, танцмайданчики і багато інших люксових принад.

Тому при виборі вашої яхти ви будете враховувати два критерії – для якої компанії і який бюджет ви хочете на круїз витратити.

Вибір шкіпера

Шкіпер – це ваш капітан, він не тільки “водій”, а й гарант безпеки.

Кожен може стати шкіпером: потрібно закінчити відповідні теоретичні та практичні курси, скласти іспит і отримати ліцензію. Таким чином, ви або ваш товариш можуть бути шкіпером.

Альтернатива – взяти послуги шкіпера в нашій компанії разом з орендою яхти, такі капітани мають всі необхідні страховки, а також прекрасно знають зону навігації, володіють корисною інформацією для будь-якого туриста – де смачно і недорого поїсти, де є мальовниче місце для фотосесії, де краще купатися на безлюдному пляжі..тобто ваш капітан буде вашим гідом.

4

Скільки це коштує?

Сума оренди яхти залежить від її типу, розміру, року яхти і сезону. Логічно, що ця цифра буде ділитися на всю вашу компанію. Без захмарних запитів ця сума становить близько 300 євро з людини.

Послуги шкіпера приблизно 130 євро в день з команди.

Комфорт-пакет – це обов’язковий платіж (зверніть увагу, що він вказується окремо і не входить в базову вартість оренди), сюди входить постільна білизна, рушники, фінальне прибирання, витратні матеріали. Загалом – приблизно 200 євро з яхти.

Страхування яхти. Тут можливі два варіанти: депозит, не підлягає відшкодуванню (разово платите необхідну суму, і вона залишається в чартерної компанії), і депозит, який повертається (звичайно, якщо з яхтою все в порядку).

Корабельна каса. Спільні платежі команди: як побутові, так і палива (витрати яхти – приблизно 5 літрів дизеля на годину), стоянки в маринах (від 50 євро в день). Тут все залежить від індивідуальних запитів, але треба розраховувати на мінімум 150-200 євро з людини.

Додаткові опції. Ми пропонуємо багато інших можливостей: від оренди SUP і різних надувних атракціонів, до персонального гідроскутера. Також можна найняти як кухаря, так і стюарта.

Крім цього, ми можемо розповісти багато цікавого про відпочинок на яхті:

Як виглядає яхтовий побут?

Де краще зупиниться на якорі на ночівлю?

Як здійснювати переходи?

Підкажемо найкрасивіший маршрут яхт-туру.

Що варто взяти з собою на яхту, а що краще залишити вдома?

І в багатьох інших питань поділимося досвідом.